Εκτύπωση
Νοε
18

Συγκομιδή απορριμμάτων στο Φαράγγι Βουραϊκού

Με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραικού (Φ.Δ.Χ.Β), την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε συγκομιδή απορριμμάτων στην ζώνη Α3 (Περιοχή προστασίας της φύσης Φαραγγιού Βουραικού ποταμού), από το χωριό Ζαχλωρού έως και το τοπωνύμιο «Νιάματα». Το μονοπάτι Ε4 αποτελεί πέρασμα πολλών επισκεπτών Ελλήνων και ξένων και βασική αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού είναι η προστασία και διαχείριση φυσικών οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας. Στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού απαντώνται σημαντικοί γεώτοποι και για το λόγο αυτό η περιοχή έχει ενταχθεί στην UNESCO με τον τίτλο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO».

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλλαν οι εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης, ειδικοί δασικής προστασίας, η κα. Μαρία Κουλούκη, ο κ. Παναγιώτης Ρηγόγιαννης , ο κ. Κωνσταντίνος Γουναράκης και ο κ. Χρήστος Ζέρβας. Επιπλέον στην προσπάθεια αυτή παρόντες ήταν και οι εθελοντές της UNESCO Γερμανικής υπηκοότητας, η κα. Klara Weimann και ο κ. Hans Hellmann.

Θα θέλαμε επιπροσθέτως να ευχαριστήσουμε θερμά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που βοήθησε μέσω του τρένου του οδοντωτού σιδηροδρόμου που καλύπτει καθημερινώς την διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα, στην μεταφορά όσων απορριμμάτων είχαν συλλεχθεί. Χωρίς την συνεισφορά τους, η πρωτοβουλία αυτή δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί με επιτυχία.

 

eda5133a-3957-4a8b-87c6-205     IMG 1838    llreceived 2052443951589402

IMG 6846

ypourgeio