Εκτύπωση
Ιουν
18

Συμμετοχή του ΦΔ Χελμού-Βουραϊκού σε εκδηλώσεις για τον Μάιο 2018

Συμμετοχή του ΦΔ Χελμού-Βουραϊκού σε εκδηλώσεις για τον Μάιο 2018

 

Ο Φορέας Διαχείρισης (Φ.Δ.) Χελμού-Βουραϊκού συμμετείχε και φέτος σε πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Γεωπάρκων 6-20 Μαΐου, με σκοπό την προβολή του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού και Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εν συρμώ 2018- ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ» από 27 Απρίλη μέχρι 31 Μάη, που πραγματοποιήθηκαν από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, ΔΗΚΕΠΑ, ο Φ.Δ. είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει με διαδραστική παρουσίαση το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού και Παγκόσμιο Γεωπάρκο της Unesco, στο Κέντρο Πληροφόρησης του ΦΔ σε σχολεία από τις περιοχές Χίου, Κυκλάδων, Αττικής και Αχαΐας.

Στις 8 Μάη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Ανθούσας στα πλαίσια σχολικού Προγράμματος με θέμα: «Γεωποικιλότητα - Βιοποικιλότητα και απειλές που αυτές δέχονται» με ξεναγήσεις σε γεώτοπους της περιοχής του Γεωπάρκου.

Στις 13 Μάη πραγματοποιήθηκε το 38ο πέρασμα του Φαραγγιού Βουραϊκού ποταμού που διοργανώθηκε από τον  Σύλλογο Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης - Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων.

Στις 20 Μάη υλοποιήθηκε παιδικό εργαστήρι «Το φαράγγι της έμπνευσης» με εκδηλώσεις για παιδιά 6-12 ετών, με παιχνίδια, ζωγραφιές και δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος από το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κλειτορίας- Ακράτας στη γέφυρα της Ζαχλωρούς, στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού που ενέπνευσε τον μεγάλο ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλο.  

SXOLEIA2018

ypourgeio